back

Kuracie soté

04 August, 2014
blog-image
Ingrediencie: --- - 3 ks prsia kuracie - 1 ks kompót broskyňový - 1 ks broskyne čerstvé - 1 ks brokolica - 1 ks karfiol - 250 ml smotana na varenie - podľa chuti soľ - podľa chuti korenie čierne mleté - 1 PL horčica - 1 PL múka jačmenná - 2 PL olej kokosový - 1 ks mrkva čerstvá - 1-2 ks cuketa - podľa chuti paradajky čerstvé
Postup: --- 1. Nakrájané a okorenené kuracie prsia podusíme na oleji. Postupne pridáme horčicu a k tomu rozmixované menšie množstvo broskýň z kompótu aj so šťavou zriedenou s vodou. 2. Za cca 20 min. na panvicu pridáme na zahustenie smotanu s jačmennou múkou. Po dokončení ešte pridáme do omáčky kúsky broskýň z kompótu. 3. Ako prílohu môžeme použiť na pare udusený karfiol a brokolicu. K tomu nastúhanú čerstvú mrkvu, rajčiny alebo inú zeleninu podľa chuti. A ja som ešte pridala na kúsky pokrájanú cuketu vypraženú v kokosovom oleji, ktorá vynikajúco nahrádza zemiakovú prílohu:)